vrijdag 22 augustus 2014

Parijs

Om Parijs te verkennen hoef je heus niet op hotel te verblijven.
Met de tent, mobilhome of caravan campeer je heel rustig op camping Indigo, gelegen in het Bois de Boulogne, de groene long van Parijs. In de omgeving kan je er dus heel mooi wandelen en fietsen.

22-24 augustus 2014
De belangrijkste reden van onze trip naar Parijs is het festival Rock en Seine, eveneens gelegen in een groene omgeving. Het is een heel gezellig festival zo tussen de bomen, met heel wat grote namen op de affiche. Van op de camping is de festivalsite (Domaine National de Saint-Cloud) heel gemakkelijk te bereiken met de tram, stopplaats Parc de St-Cloud.
De rest van het weekend hebben we vrij om de stad te bezoeken. Dat doen we per fiets.
Parijs heeft kilometerslange fietspaden. Vaak is dat de busstrook en zo kom je bij alle grote en belangrijke bezienswaardigheden. Het vergt wel wat moed om een rotonde te nemen maar verder is het eigenlijk het ideale vervoersmiddel in de stad. Je kan op korte tijd de hele stad doorkruisen en onderweg houd je halt waar je wil.
Parkeren in de stad is minder evident en vooral vaak verboden voor campers. Toch slagen wij er in om op zondag het verkeer te trotseren. Met de camper rijden we op de Champs-Elysées. Dicht bij de Place de la Concorde en vlak bij Pont Alexandre zijn er in een zijstraat van de Champs-Elysées parkeerplaatsen waar ook campers staan. Overnachten mag er uiteraard niet maar voor een dagbezoek is dit de perfecte plaats én bovendien gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten