zondag 13 augustus 2017

Moezel

Een camperplaats vinden is echt niet moeilijk hier. Rijd langs de Moezel en je komt sowieso camperterreinen tegen. Het ene al groter dan het andere, veelal met voorzieningen en tegen zeer schappelijke prijzen.

12 augustus - Enkirch
In Enkirch staan we op een zeer groot camperterrein met vrije plaatsen aan de Moezel, € 7 met mogelijkheid voor water en elektra. Wc en douches vind je naast de Tourist Info aan de overkant van de straat.

Enkirch is een klein dorpje met slechts een beperkt aantal winkels. Wel zijn er wijnhuizen die ook iets te eten aanbieden: eenvoudige en smaakvolle maaltijden voor lage prijzen. De inrichting is meestal gezellig en iedereen is vriendelijk. 
Via de bewegwijzerde routes kan je wandelen tussen de wijngaarden. 
















13 augustus - Valwig
Ook deze camperplaats ligt aan de Moezel, doch zonder voorzieningen. Wel is er op wandelafstand een openbaar toilet bij het speelpleintje. Het geld (€ 6) wordt 's avonds opgehaald door de eigenaar, een wijnboer. Hij brengt wijn mee om te proeven en te verkopen: € 4 / fles voor een lekker wijntje.

Fietsen langs de Moezel kan je hier eindeloos. We rijden tot twee dorpen verder naar de ruïne van een burcht. Er is een leuk stadje met smalle, steile en gezellige steegjes. We maken een wandeling rond de burcht en door de wijngaarden.




























's Avonds gaan we naar de wijnfeesten in Bruttig. Een gezellig volksfeest met wijn, eten, muziek en vuurwerk!

Wijnfeesten in Bruttig











14 - 15 augustus - Kinheim
Hier staan we op een zeer ruim camperterrein aan de Moezel, met voorzieningen (water, elektra, lozen) en weg van de baan. Heel rustig dus. Het geld (€ 8) wordt 's morgens om 8u opgehaald. Je kan dus reeds in de voormiddag arriveren en pas 's anderendaags in de namiddag of 's avonds vertrekken.
Hier is het genieten in de zon, met uitzicht op de Moezel en de boten (plezier, vracht en cruises) die voorbij varen.














Langs die Moezel fietsen we terug via een leuk fietspad naar Bernkastel, een toeristisch stadje met veel winkels, mooie straatjes en pleintjes.

Bernkastel
Bernkastel


















Onderweg kom je voldoende leuke eet- en drinkgelegenheden tegen waar je steeds wijn kan proeven. Wij eten bij een Weingut een eenvoudige, goedkope en lekkere maaltijd uit grootmoeders keuken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten