vrijdag 11 mei 2018

Champagne-Ardenne

11 - 13 mei - Monthermé

Camperplaats aan de oever van de Maas. € 3,40 / nacht. Het geld wordt opgehaald en de elektriciteit (€ 2,40) wordt aangesloten door de havenmeester. Toiletgebruik in het havengebouw is gratis; douche is € 1,50. Rustige en mooie omgeving om te wandelen en te fietsen. Brochures met bewegwijzerde routes zijn te nemen in het havengebouw. 

Wij wandelen een 6-tal kilometers, voorbij de uitkijkpunten 'Roche à Sept Heures' en 'Longue Roche' en door een mooi bos. Het is een aangename wandeling en je krijgt een mooi uitzicht op de Maasvallei.


's Anderendaags maken we een mooie fietstocht van ongeveer 15 km (gevonden in de brochure die je hier gratis kan verkrijgen) door de vallei van de Semois, een groen gebied. 


Terrasje in Thilay
Dineren doen we in restaurant Le franco belge in Monthermé, aan de overkant van de rivier. Vriendelijke bediening, eenvoudige en lekkere gerechten tegen de juiste prijs. Het is er gezellig zitten op het terras. 

Met dit schitterend weer zit iedereen buiten voor de mobi, op het gras aan de oever van de Maas. Naast ons zit een man met een grote snor vredig voor zich uit te staren. Minutenlang al zit hij zo te kijken, schijnbaar met een glimlach op zijn gezicht. Hij verroert zich niet en ziet er zo gelukkig uit. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten